onsdag 26 november 2008

Pimpad stake!














För några år sedan fick jag en ljusstake av min dåvarande arbetsgivare. Tyckte inte den var "jag" så den stod väl lite undanskymd under jularna som följde. Tänkte sälja den på loppis nu till helgen men kom på att jag hade sprayfärg kvar så jag tog bort rosetterna och sprayade kottarna och ljusen så nu får den nog hänga med ett tag till tror jag.


måndag 24 november 2008

Adventsljus XL samt award!

Så här såg mina adventsljusstakar ut ifjol. I år går jag upp några ljusstorlekar då IKEA nu i helgen hade extrapris på Fenomenljus och man betalade bara 9:-/st istället för 25:-/st . Tyvärr är mina krukor lite för små (och en gick precis i tusen bitar) så det blir till att köpa lite större krukor och fixa till dem. Har duttat på vanlig vit målarfärg utspädd med vatten på krukorna. Tänkte försöka med filmjölk men har läst flera som misslyckats med detta så jag kör nog med målarfärg igen. Ifjol hade jag grovsalt och kanelstänger som pynt i krukorna och i år hade jag tänkt ha grön mossa men har inte lyckats få tag i någon. Det får väl bli några gröna kvistar (som Boris kan smaka lite av ;-)) istället.
Allra sötaste Tårtsmulan har förärat mig med en award igen - tusen tack för det!! Jag blir så glad när jag märker att min blogg blir uppskattad.

Jag vill med varm hand återgälda den awarden till tårtsmulan.

Jag vill också ge den vidare till alla dem som tittar in till mig och kommer med uppmuntrande kommentarer, peppningar och som gör bloggandet till ett "gift". Ta gärna åt er äran alla bloggvänner! Jag känner inte att jag klarar av att begränsa mig till några stycken bara.

söndag 23 november 2008

Det var en gång en krans....

Gjorde ett försök att ordna en egen krans till ytterdörren. Vad jag inte tog i beaktning var att det skulle bli flera dagar med snöstorm. Kransen som tidigare varit något så när jämn ser numera mera oval ut och grenarna är väldigt tilltufsade. Då det har varslats om mera snö och blåst får den väl hänga kvar så länge och så gör jag ett nytt försök (eller så köper jag en "proffskrans") närmare jul.

torsdag 20 november 2008

Massor av fina bloggtävlingar!


Har tyvärr inte lyckats påta ihop något inlägg just nu - ska göra ett försök till helgen igen. Däremot har jag surfat runt bland en massa fina bloggar och hittat många härliga tävlingar att delta i. Kolla i min vänsterspalt och pröva lyckan ni med.

torsdag 13 november 2008

En fin strumpa från en go "stumpa"!


Idag fick jag en jättesöt liten julstrumpa som jag vunnit hos den goa Gúa. Nu längtar jag bara tills det är dags att börja julpynta ordentligt här hemma.

måndag 10 november 2008

Vinnare hos Hvítur Lakkrís!!

Jag har haft turen att vinna en minijulstrumpa hos Gúa med den helt underbara bloggen Hvítur Lakkrís. Har ni inte hittat dit än så måste ni kika in hos henne pronto!

Enligt Gúa så är strumpan inte sydd än så jag kan inte visa någon bild nu men den som väntar på något gott......

söndag 9 november 2008

Tänd ett ljus!


Idag tände vi extra många ljus här hemma. Först och främst för att det var fars dag. Min egen pappa är borta sedan många år och det blir ju att man tänker lite extra på honom en sådan här dag.
Barnens pappa var tvungen att arbeta hela helgen så vi fick fira honom nu i kväll med tårta och paket.

Det behövdes också lite extra ljuskällor p g a av att vädret denna söndag var grått och regnigt. Igår snöade det och idag regnade snön bort. Trist för barnen att de inte kan leka ute, det är bara is överallt.

IKEA-ljusstakarna fick jag i födelsedagspresent av min mamma. IKEA hade extrapris på dem förra helgen så hon köpte ett helt gäng till mig (tillsammans med mina fastrar eftersom man bara fick köpa 2 st/pers).

Den fina ljuslyktan i fattigmanssilver fick jag av min kära lillasyster med familj. Även den var en födelsedagspresent!

lördag 8 november 2008

Love Hurts ;-)!




Nu börjar hurtsen se ut lite mer som jag vill ha den. Har målat den med grundfärg och "shabbat" handtagen lite. Tänkte vaxa den också men vaxet hade blivit kvar på altanen och frusit så det får vänta. För tillfället står hurtsen i köket, bredvid kökssoffan. Tänkte använda den till att samla alla barnteckningar, recept, "bra att ha"- papper etc i.

tisdag 4 november 2008

Väskan som kom och försvann!

För en tid sedan vann jag en väska på den härliga norska bloggen http://vinterhvitt.blogspot.com/ . Idag kom vinsten i brevlådan :-).
När jag packade upp den så sade flickorna "det där ser inte ut som en mammaväska. Visst är den väskan vår?" Hann knäppa ett kort på flickorna när de tittade och kände på "bling-blinget" på väskan och sedan försvann både de och väskan in i barnrummet :-D!

Tusen Tack Linn Therese!

måndag 3 november 2008

Paket från Nublu!

Idag kom kökslamporna som jag beställt hos Nublu. Härligt!
Som vanligt är det ett stort nöje att göra affärer med Sanna. I paketet hade det även smugit sig ner en härlig godisstrut och två tvålkritor. Något lite extra för hela familjen mao - tack kära vän.
Hade också beställt lite julklappar men vad vågar jag förstås inte berätta än ;-)

söndag 2 november 2008

Utmaning!


Tant Theas lilla torp och Lady Stalker har utmanat mig och nu har jag gruvat mig så länge så det är väl bäst att ta tag i utmaningen nu.

Så här går det till:
*
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
*
Här är mina sju saker om mej:

1) I min ungdom var jag en riktig bokmal. Kunde läsa ut en bok om dagen, typ Kitty-och Lotta-böckerna.
2) Jag drömmer om att flytta söderut. En vingård i Italien står högst på önskelistan.
3)Isterband är det absolut värsta jag vet i matväg (av de maträtter jag provat). Jansons Frestelse är den enda maträtt jag saknar när jag är utomlands.
4) Jag har pluggat italienska, franska, spanska samtidigt och det slutade med att jag blandade ihop alla de språken.
5) Bruce Willis är min stora idol. När jag var i Chicago och käkade på Planet Hollywood (där han var delägare) fick jag reda på att han varit där och stått i baren veckan innan. Vi hade tänkt åka dit den veckan men det blev uppskjutet - gissa om det grämde mig när jag fick veta att jag varit så nära att få se honom IRL.
6) Sista natten med gänget (American Graffitti) är den film jag sett på bio absolut flest gånger.

Angående att utmana 7 personer så tycker jag att det är svårt att välja ut dessa så jag lämnar utmaningen öppen (fegt, jag vet) till dem som känner sig utvalda.