lördag 31 januari 2009

Äntligen fullt dagsljus!

Idag skiner solen och jag passar på att fotografera våra ommålade väggar. Har inga före-bilder på hallen men panelen har alltså varit blålaserad och väven ovanför målad i en gulvit nyans.

Så fort det blir varmare ute kommer ytterdörren att målas också - just nu känns den som ett stort svart (brunt egentligen) hål i allt det ljusa. Ser ni förresten katten Kajsa som ligger på sitt favoritställe ovanpå hallgarderoben :-)!



Innanför hallen, till höger, finns ett svårutnyttjat utrymme som på husritningen kallas för lekrum. Det är egentligen bara ett genomgångsrum för att ta sig till sovrummen från hallen. För tillfället har barnen sina skolbänkar där och mitt linneskåp står där i väntan på att badrummet ska renoveras. Under den fina väggklockan, som är ett arv efter min farfar och farmor, står ett avlastningsbord som jag fyndat på auktion för 50:-. Under bordet har vi en korg som fungerar som vedförråd (vi har en braskamin mellan hallen och köket).


Vårt kök är verkligen out of date och inget att jubla över så den biten har jag inte fotat. Matdelen är också trång men funkar när vi inte är för många som ska äta. Det är öppet mellan kök och vardagsrum och ibland önskar jag att vi kunde flytta in matbordet i vardagsrummet för att göra plats för mer köksskåp men det får bli ett senare projekt.


Så här såg matplatsen ut innan ommålning. Lite skillnad, eller hur? Fattar inte att vi stod ut med de omålade listerna så länge som vi gjorde.

Den sista delen vi målade är korridoren utanför sovrummen. Där pågår fortfarande "piffning" så de bilderna kanske kommer i ett senare inlägg.

fredag 30 januari 2009

Fredagsmys!

Fredagen började med att barnen lämnade hemmet och åkte till farmor och farfar. Kvar satt två övergivna föräldrar.

För att trösta oss lagade vi en god trerättersmiddag.

Vi började med en räk- och laxcoctail med avocado och skagenröra och till det drack vi champagne. Fortsatte sedan med älgskavsgryta med blomkålsmos till varmrätt. Drack ett gott rödvin till detta (Chateau Ksara från Libanon). Måltiden avslutades med en vaniljpannacotta med hallon och björnbär. Om man bortser från dryckerna så var måltiden helt LCHF-anpassad.

Nu sitter vi här mätta och belåtna och slötittar på TV och pratar om barnen - längtar redan efter dem fast de bara varit bort några timmar. Det blir en lång väntan innan det blir söndag och vi får hämta hem dem igen.

torsdag 29 januari 2009

Jättefin tävling hos Crème de la Crème!

Hos Crème de la Crème kan man vinna en fransk quilt och en picknickkorg!

I väntan på ljusare tider!

Vi har målat färdigt och det mesta har kommit upp på väggarna igen. Tyvärr så räcker inte ljuset till för att fotografera när jag kommer hem från jobbet på kvällarna - har prövat men det blir alldeles för mörkt. I helgen ska jag i alla fall ta lite foton på våra nya ljusa väggar!

Solen verkar ha återvänt efter några blåsiga snöiga dagar och i morse var fjällen alldeles rosa när jag kom till jobbet. På fotona jag tog syns inte den rosa färgen riktigt bra men nog har jag en vacker utsikt från mitt jobb.Utsikt över byn taget från fönstret på mitt kontor.


Detta foto är taget från fikarummets fönster.

söndag 18 januari 2009

Tjuvkik!


Så har ytterligare en helg gått i skidåkningens tecken. Barnen är jätteduktiga och man kan inte tro att de bara har åkt fyra gånger. Nästa helg är det avslutning med slalomtävling, diplomutdelning och godistårta. Spännande!

Målningen har fått komma i andra hand men det går sakta men säkert framåt.

Just nu är det lite finjusteringar som återstår. Tak
och taklister ska målas en, ev två gånger till. Små skavanker ska fixas till - det är många små glipor i pärlsponten.

Bara allt är klart och det har kommit upp lite saker på väggarna igen ska jag försöka visa lite bättre bilder.

torsdag 15 januari 2009

Julklappskollage


Orken återvänder men det går sakta. Har börjat jobba igen men matlusten har försvunnit och det mesta går på halvfart.

Ska dra igång med målningen igen imorgon och sedan hoppas jag att det går att visa lite omvandlingsbilder.

Tänkte idag visa några av mina julklappar och har gjort ett litet kollage (med mörka bilder tyvärr).

Julboken och den fina ängeln som hänger på boken fick jag av min syster med familj. Fick även den lilla glaskulan, som hänger mitt emellan kulorna i fattigmanssilver ,av dem samt en disktrasa från Erika Tubbin med texten "visst bär det emot att köpa disktrasor när allt man vill ha är champagne" :-D samt god choklad (snacka om att man blir bortskämd). Den vänstra av de större kulorna fick jag av dem till julklapp ifjol och den högra fick jag av maken och barnen i år.

Av min familj fick jag bl a även glasburken med zink(?)lock och den fina flaskan med ornament. Av min mamma fick jag presentkort på butik Flava så nu har jag en bra "ursäkt" att gå dit och shoppa!

tisdag 13 januari 2009

Stillastående!

I förra inlägget skrev jag att jag längtade till måndagen då jag skulle få gå till jobbet och ta det lugnt efter en intensiv helg! Det skulle jag aldrig ha skrivit....

Vaknade mitt i natten mot måndag med magsjuka så måndagen tillbringades i sängen istället. Är på fötter idag, men inte mycket mer tyvärr. Ont i magen och ont i kroppen (det hör tydligen till den här varianten av magsjuka har jag hört).

Målningsprojektet har stannat upp och det ser för dj*kligt ut här hemma. Nu håller jag tummarna för att ingen mer i min familj blir sjuk och att jag snart får orken tillbaka att fortsätta med målningen.

Pärlhyacinterna på bilden är konstgjorda men ser mycket verklighetstrogna ut IRL. Köpte dem på butik Flava här i byn ifjol. De står i en vacker liten vas/lykta i fattigmanssilver som jag fått i gåva av den snälla Nublu!

Väggen bakom lyktan är en liten liten del av mitt uppstannade målningsprojekt.

söndag 11 januari 2009

Det går utför








Helgen har varit intensiv med skidskola, barnkalas och målning. Vi håller på med ett stort målarprojekt härhemma så hela huset känns upp- och nervänt.

Skönt att det är måndag igen imorgon så man får gå till jobbet och vila upp sig ;-)!



torsdag 8 januari 2009

Compact julgran!

Här ser ni en liten del av min sparsamt klädda julgran, visst är den vacker!

Oops nu drömde jag visst. Det här är familjens julgran a la Disney!

Eftersom jag är den som fixar nästan allt annat i inredningsväg (med makens goda minne) i vårt hus så har barnen och maken inmutat julgranen som sitt revir.

Jag plockade ner granen igår och försökte då komma med lite hintar om att vi kanske inte skulle ha så mkt pynt i den till nästa år men där högg jag i sten. Jojomensan det skulle vi visst det sade maken. Nästa år skulle det bli ännu mera kulor och saker lovade han.

Nu är det någon enstaka stake (!) och stjärna kvar sedan är julen borta för den här gången.

fredag 2 januari 2009

Snart vardag igen!

Snart är helgerna över för denna gången och trots att jag varit långledig, tog ledigt från 19/12 till den 7/1, så rusar tiden ifrån mig och jag har inte hunnit ens hälften vad jag förutsagt att jag skulle göra.

Vilat har jag i alla fall gjort, vänt på dygnen (som vanligt när jag är ledig) och nu är det dags att försöka vända tillbaka igen.

Nyårsafton tillbringade vi här hemma, en av makens bröder med sambo samt en av mina kusiner kom hit på middag och vi tog det bara lugnt.
Till förrätt hade vi västerbottenostpaj, älgkalvfilé med potatisgratäng till varmrätt och till efterrätt hade barnen önskat chokladfondue.

Grannarna hade köpt raketer och smällare men vi nöjde oss med s k "thailändska rislampor" som steg så vackert upp (och helt ljudlöst tack och lov ;-)) mot kvällshimlen.

En riktigt God fortsättning på det nya året önskar jag Er alla!