onsdag 18 februari 2009

Tidig morgon!

Igår morse fick vi stiga upp extra tidigt för att bege oss till Östersund. Skulle vara där kl 10 och
vi har cirka 23 mil dit enkel väg. Jag förstår inte att allt ska ligga så avsides från vår by ;-)!


Det var klart och kallt och en vacker soluppgång. Tog några suddiga bilder från bilen men färgerna blir tyvärr inte rättvisa (kameran eller om det var kamerahanteraren räckte inte till)


Det var kallt och blåsigt i staden och inte blev man bättre i förkylningen tyvärr :-(.


Pigg och glad blev jag i alla fall när jag återvände hem och såg att jag hade fått en fin award! Jag hade t om fått den av två kära bloggvänner, Åsa och Monica. Ni måste titta in till dem och se deras fina bloggar om ni inte redan stiftat deras bekantskap.

Eftersom jag tycker att ALLA har så fina bloggar är jag som vanligt feg och ger awarden vidare till alla dem som hälsar på här inne, ingen nämnd och ingen glömd som det brukar heta.

Sist men inte minst hade jag fått en kul utmaning av Lisa . Den karamellen får jag suga lite på ett tag. Det gäller ju att verkligen hitta några intressanta sanningar (eller åtminstone några sanningar som lämpar sig för publicering). Jag får be att återkomma i frågan..............

måndag 16 februari 2009

Hjärtan och järnskrot!


På Alla Hjärtans dag fick vi förstås presenter, i form av hjärtan, av våra flickor. Maken och jag fick varsitt halsband samt varsin kylskåpsmagnet av två stolta döttrar :-).

Själv fick jag fick järnskrot :-D!

Maken, som vet att jag länge varit på jakt efter ett symaskinunderrede, hade lyckats hitta ett hemma hos svärmor! Här har jag lusläst alla Blocketannonser för att få tag på ett och så fanns det på så nära håll.

Nu gäller det bara att försöka få till det som jag har tänkt mig. Har Gúas vackra bord på näthinnan så något liknande hoppas jag kunna åstadkomma med hjälp av mannen.

fredag 13 februari 2009

Alla hjärtans dag!

Om Alla Hjärtans Dag finns många olika meningar. Visst tjänar handeln på denna dag men jag tycker nog att det är en rätt mysig dag som vi behöver så här mitt i mörka februari - och man behöver ju inte köpa något om man inte vill.

Här hemma firar vi med lite god mat, något gott att dricka, en fin rosenbukett på bordet och något litet extra godis till barnen. Lite lagom men ändå extra mysigt. Barnen pysslar lite och gör fina hjärtan som de ska ge till nära och kära.

Maken får inget speciellt av mig förutom att jag lägger ner lite mer tid på maten kanske ;-). Däremot tillägnar jag honom den här sången av Celine Dion.

En riktigt trevlig Valentin önskar jag er alla!

lördag 7 februari 2009

Adventsljusen varar fram till påska!

Igår kväll gick brandvarnaren igång! Adventsljusen som har räckt i en evighet började närma sig mossan och antagligen hade det runnit ner brinnande stearin och antänt mossan utan att vi märkt det. Vilken tur att vi hade brandvarnaren, nu vet vi ju att den fungerar!

Jag knackade ur ljusen ur lerkrukorna som fungerat som ljusstakar och såg att stearinet smält ihop med mossan och format sig efter krukan. Tyckte att de var ganska dekorativa och satte därför ut ett av ljusen i zinklyktan utanför ytterdörren.

onsdag 4 februari 2009

Tre rosor

Tre rosor är vad min mamma, min lillasyster och jag brukar sätta på pappas grav. En ros från oss var. Idag är det 20 år sedan han omkom i en tragisk olycka enbart 48 år gammal. Ju närmare jag själv kommer den åldern, desto mera inser jag hur ung han faktiskt var när han gick bort.

Den här sången sjöngs på pappas begravning