söndag 29 mars 2009

Vårteckenutmaningen!

vårteckenutmaning

Man borde egentligen veta bättre än att vara med på en vårteckenutmaning när man bor i Härjedalens fjällvärld.


Det närmaste vårtecknet jag kunde komma på är att vår gamla extrabil håller på att tina fram ;-). Ena backspegeln syns och lite av fönstren på passagerarsidan.


Annars har jag inget att komma med för tillfället. Inga blommor, vårfåglar eller vårdofter. Hoppas det ändrar sig till nästa vecka.


vårtecken1

Upp- och nervänt hus!

Upp och nervända huset Bild lånad från Expressen

Huset känns upp- och nervänt i dessa dagar. Vi håller på att renovera vårt data/gäst/skräprum och det ska bli vårt nya sovrum. Barnen, som hittills delat rum, ska få egna rum och alla tre sovrummen måste därför renoveras.

skidåkning

Vi tog en paus och åkte till backen. Mamman i familjen (that’s me) har inte åkt utför på nästan 20 år så nu blev det nypremiär! Alla ben höll och inte orsakade jag någon lavin heller!! Däremot tyckte jag att det var så kul att åka igen så barnen (i alla fall 9-åringen – gav upp före mig). Jag lovar att det inte ska ta 20 år innan jag åker igen. Anledningen till att jag gav upp då för länge sedan var att jag fick ont i fötterna av alla pjäxor jag prövade. Mina nya pjäxor funkade skapligt men jag ska skaffa sådana pjäxor som man värmer när man provar ut så att de formar sig efter foten. Här ska åkas!

H o lilla LoM och lilla Lo

Lilla Lo kom och hälsade på i Lolandet, som barnens skidland kallas. Barnen fick en varsin kram :-)!

Nu tar vi itu med renoveringen med nya friska tag……………

måndag 23 mars 2009

Vårligt paket från Norge!

kortfram   hängare

För någon vecka sedan hade jag turen att vinna en hemlig vårgåva från Mona i Norge.

lyktor1

I paketet fanns det tre vackra ljuslyktor, en fin hängare, ett blommigt påskägg och en påse gräslöksfrö! ägg Tusen Tack Mona för en härlig överraskning!

Om ni inte har tittat in till henne så rekommenderar jag verkligen ett besök hos henne på hennes mysiga blogg Monas Lykkebo!

måndag 16 mars 2009

Projekt 2 klart!

golvlampan

Så har vi rott ytterligare ett projekt i hamn.

I höstas så köpte jag en 50-tals golvlampa på Blocket. Det var mycket strul innan lampan kom hit men till slut fick jag hem den med Bussgods.

Vi har nu dragit ny el, målat om lampfoten och sytt nya lampskärmar. Jag är dock inte helt nöjd med skärmarna, är osäker på om spetsen ska få vara kvar men ska känna mig för lite hur jag ska ha det.

Helgen som nyss tagit slut har varit intensiv. Vi har hunnit med att ha 9-års kalas för äldsta dottern här hemma. Vi har också varit på 1-års kalas för min systerson idag. Helgen har också inneburit extrajobb samt musikcafé. Jag och barnen var och tittade på deras mormor igår när hon och hennes kompisar uppträdde. De har startat en “damorkester” och har väldigt roligt tillsammans.

Puh! Efter en fullspäckad helg ska det nu bli skönt att få gå till jobbet och vila upp sig imorgon ;-).

Trevlig början på nya veckan!

onsdag 11 mars 2009

Ett projekt avslutat!

Plädcollage

Ett av vinterns projekt har jag faktiskt lyckas avsluta!

Före jul började jag virka en pläd bestående av mormorsrutor. Eftersom jag inte hade något mönster utan virkade på lite som jag tyckte slutade det med att pläden blev lång men smal. Pläden blev randig i mitten och på båda långsidorna blev det stora mormorsrutor.

Det var kul att handarbeta igen. Har inte hållit på med något sådant på många år men blev sugen i och med att man har fått så mycket inspiration i alla fina bloggar.

Har nu lust att virka en pläd i lite ljusare, vårligare färger men vi får väl se om orken räcker till.

Boris vår vildkatt växer så det knakar. Han är numera tamkatt – men bara när han känner för det själv ;-). Han lurpassar på våra gamla katter och jagar dem i full fart runt huset. De stackarna undrar nog vad de har gjort för ont för att förtjäna detta på ålderns höst.

söndag 8 mars 2009

Utmaning!

För några veckor sedan fick jag en utmaning av Lisa. Den
lyckades jag aldrig ta itu med så därför skyndade jag mig att göra den här nya varianten istället:

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.Lycka till!

1. Vad heter du?: Anette
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anus
3. Flicknamn: Amanda
4. Pojknamn: Adam
5. Yrke: Artist
6. Färg: Azurblå
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Ananaskaka
9. Sak i badrummet: Aqua Vera
10. Plats/stad: Austin
11. En orsak att vara sen: Avståndet
12. Något man skriker: Aja baja!
13. Film: A Clockwork Orange
14. Något man dricker: A (ett amaronevin)
15. Band: Abba
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Andra Tvärgatan
18. Bil: Audi
19. Sång: A whiter shade of pale

Jag utmanar inte fem personer (som man eg ska göra) utan om någon känner sig manad får de gärna anta denna utmaning!

lördag 7 mars 2009

Tävlingar och pjäxproblem

Idag har jag idkat friluftsliv så till vida att jag varit runt i flera skiduthyrningar och provat pjäxor. Det är inte helt lätt. Anledningen till att jag slutade med skidåkningen för 20 år sedan var att jag fick så ont i fötterna när jag åkte. Det misstaget ska jag inte försöka göra om utan nu går jag mycket vetenskapligt till väga och tänker inte köpa första bästa par. Lördagar är bästa pjäxprovardagarna för då finns det mest att välja på i butikerna. Detta beror på att stugor och hotell ofta har byte på lördagar och förråden är fyllda i väntan på nästa veckas skidåkare.

Tills jag har fått tag på pjäxor som känns bra nöjer jag mig med att sitta inne och läsa bloggar.

Har hittat några fina tävlingar som jag tänkte tipsa om:





Hos Lilla huset på prärien kan man vinna ett fönsterkit från Speedheater . Eftersom vi funderar på att bygga om vår veranda och har ett gäng gamla fönster stående hoppas jag verkligen på tur i den här tävlingen!




Ragnhild med bloggen Crème de la crème lottar ut ett fint badrumsset. Lite extra lyx till badrummet skulle också sitta fint :-)!

torsdag 5 mars 2009

Energikris

I takt med att snötäcket har ökat har min energi minskat. Nu måste det bli vår!!!

Det blir ingenting gjort här hemma. Jag har börjat på flera projekt som aldrig verkar bli färdiga eftersom energin tryter. I höstas köpte jag en golvlampa på Blocket. Lampan har fått ny färg och maken håller på att dra ny el. Tyg är inköpt för att klä om skärmarna men jag har inte kommit till skott än.

Symaskinsunderredet är grundmålat och en skiva har sågats till och grundmålats den också. Maken har monterat ihop bordet så när som på att skivan ska skruvas fast. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan detta händer! Om inte maken tar itu med det så blir det väl ett långtidsprojekt det också.


Sportlovet är snart slut. Allt jag tänkte företa mig ligger ogjort. Det har inte blivit något friluftsliv heller. Barnen och maken åker slalom så det står härliga till. Det närmaste jag kommit är att jag faktiskt var till sportaffären igår och köpte ett par begagnade carvingskidor. Det är 20 år sedan jag åkte sist så det är väl bäst att gå ut lugnt.

Tänkte börja med att gå och bära dem på axeln några veckor. Sedan får jag väl skaffa pjäxor och stavar och träna att gå med dem också ;-). I slutet av april beräknar jag att det är dags för premiärskidturen :-D!

Giv mig styrka!

(Lisa - du fattar varför jag inte fått tummen ur än va?!?! - ska in till dig nu och insupa lite av din energi)