måndag 24 augusti 2009

Första skoldagen avklarad!

Min sista semesterdag var barnens första skoldag för höstterminen.

Lillasyster började 2:an och storasyster 3:an. Jag tillbringade dagen med att gå mellan deras klassrum och eftersom deras skolbyggnader ligger i varsin ände av en brant backe så fick jag bra motion! Mitt i backen ligger vårt nya boende så det kommer att bli väldigt lättsamt för barnen att ta sig till skolan efter flytten.

Under semestern har kvällarna blivit senare och senare och det blir nog några tunga mornar innan dygnsrytmen har blivit återställd. Det är nog hög tid att gå och lägga sig nu när klockan är lite drygt 23.

Vårt nya sovrum är färdigt och fräck som jag är har jag snott mäklarnas bilder för att visa hur det blev. Vi är nöjda med resultatet men eftersom vi ska sälja huset har vi inte satt upp något på väggarna.

sovrum 1

foto: www.funasdalsmaklarna.se

För att spara golvyta byggde vi in sängen mellan två garderober. Maken tillverkade hyllor bakom garderoberna eftersom vi inte kunde ha några sängbord.

sovrum 2 foto: www.funasdalsmaklarna.se

Mitt emot sängen hamnade mitt linneskåp och en byrå. Är inte nöjd men den placeringen men det känns inte så aktuellt att möblera om p g a flytten.

tisdag 18 augusti 2009

Tillbaka till verkligheten!

Sista semesterveckan är inledd och vi är tillbaka på hemmaplan efter en liten semestertripp.

Höjdpunkterna på resan var de underbara butikerna (och butiksägarna förstås) som jag besökte i Dalarna och Värmland. Barnen har badat på äventyrsbad i Borlänge och Örebro samt lekt på Lek&buslandet i Örebro. En helgtripp till Tallinn har vi också hunnit med. Bodde på ett mysigt SPA-hotell där vi unnade oss massage och njöt av goda drinkar sittande i bubbelpoolen– ljuvligt!

Hos Majsan, som har butiken Lavendel & Romantik i Borlänge, köpte jag en vacker tavla

tavla från Lavendel och Romantik

När vi kom till Värmland besökte jag butiken Noll54 Interiör. Där fanns också jättemycket fint men då bilen redan var full nöjde jag mig med en ny lampskärm därifrån

lampskärm från noll54 Sist, men absolut inte minst, var boken jag hade beställt hos Mia på Änglarum i Kil

bok från ÄnglarumDet var nog tur att jag hade bokat ett exemplar för boken går tydligen åt som smör i solsken och det är lätt att förstå att den är populär för det är en mycket vacker bok som numera är min nya “bibel” ;-).

Det var verkligen jättetrevligt att träffa både Majsan och Mia IRL efter att ha följt dem i bloggvärlden samt på Familjeliv (Majsan) under senare år. Jag missade Eva-Karin på Noll54 eftersom hon var på mässa i Danmark. Däremot stod MiaMaria i kassan och hon är ju också en av de bloggerskor jag gärna besöker på mina bloggrundor. Tyvärr kom jag inte på att det var hon förrän senare på kvällen, typiskt!

solnedgång Avslutar inlägget med en “obligatorisk” solnedgångsbild tagen från båten mellan Tallinn och Stockholm.

Vårt hus ligger ute på hemnet nu. Har vuxit ur huset nu när barnen vill ha egna rum så vi ska flytta till en 5-rumslägenhet i två etage. Läget är helt perfekt. Granne med skola, slalombacke, längdspår, mitt jobb etc. Håll tummarna för att försäljningen går bra! Det blir nog ovant att gå från hus till lägenhet men vi ser fram emot flytten och barnen tycker det är jättespännande.

Vi ska strax åka och hämta ett piano som barnen har fått av en farbror till mig. Det ska bli kul och jag hoppas att de vill lära sig att spela någon gång i framtiden.