lördag 12 september 2009

Nedräkningen har börjat……….

Den 15:e oktober får vi preliminärt tillgång till vår lägenhet. Har varit och tittat på den ett par gånger. Läget är helt perfekt och det är därför vi vill bo där. Lägenheten är ljus och kommer att bli fin så småningom. Tyvärr märks det att det är en hyreslägenhet med många år på nacken. Huset är byggt på 50-talet tror jag. Det finns hur mycket som helst att göra men fastighetsbolaget saknar pengar säger de. En del saker fick vi igenom att de skulle fixa men rätt mycket måste vi stå för själva - och jag som trodde att det var det vi skulle slippa i framtiden ;-). Parketten ska fastighetsägaren slipa men de tänker inte byta ut plastmattorna i köket el nedre hallen fast det är hål på ett par ställen :-(. Sedan har de lovat att göra målarjobbet (vi står för målarfärgen) i barnens sovrum. Vi är inte så förtjusta i illgrönt och grisskärt som rummen ser ut idag!! Vårt sovrum och gästrummet, har inte lika extrema färger så där får vi både stå för färg och jobb om vi inte vill ha de befintliga färgerna.

Alla garderober, köksskåp etc är omålade inuti. Herregud, huset är alltså 50 år gammalt och ingen har någonsin (?) gjort något åt detta. Skåpdörrarna i köket är bytta för något år sedan men insidan är anskrämlig. Det kommer att gå åt mycket färg innan det här herrskapet är nöjda. Helst har jag haft lust att måla skåpdörrarna också men det lär jag nog inte få eftersom de är rätt nya (men inte vackrare för det tyvärr).

Köket i vårt radhus:köket Torpstigenwww.funasdalsmaklarna.se

Det är ju nästan så att man t om tycker att vårt kök här i huset är rätt OK när man har sett köket i lägenheten ;-). En köksrenovering har stått högt på min önskelista men nu får väl nästa ägare ta itu med det om de inte är nöjda. Köksluckorna är dock inte aprikosa som de ser ut på den här bilden utan mer gräddvita.

Hoppas ni har en fin höst och att vädret fortsätter att vara så här milt och skönt! Maken som har börjat älgjakten idag är dock inte lika glad för värmen som jag är ;-)!