tisdag 30 december 2008

Mitt nyårslöfte.....

är att jag ska träna mitt minne!

Jag har sett att många bloggare har beskrivit vad de gjorde månad för månad under 2008. Åh vad jag önskar att jag också hade kunnat det. Några highlights från året som gått minns jag iaf:

Jag fick en liten systerson M, S blev alltså storasyster, i mars, dagen efter vår stora flickas 8-årsdag. Det var en present som hette duga. Lillasyster i vår familj fyllde 7 år i april och i juni firade vi bägge flickorna i efterskott genom att bjuda alla deras kompisar på gardenparty. Det var jättelyckat. Ca 20 flickor (och 2 pojkar :-)) partade loss här i trädgården och vädret höll sig fint hela tiden.

I juni bilade vi i familjen till Picardiet i Frankrike, en låång resa men alldeles underbar. Vi firade bröllopsdag och midsommar därnere och hade det mysigt fast vädret hade kunnat vara bättre.

I augusti följde farmor och farfar med oss till Trondheim i Norge över en helg och det var jättetrevligt.

Vi har också gjort några små turer inom landet bl a till Umeå och Sundsvall (är vi inte beresta så säg ;-)).

Storasyster började 2:an och lillasyster 1:an så nu har vi två skolflickor :-)!

I september flyttade Boris in till oss och det är så härligt med en liten kattunge i familjen igen.

I oktober började jag blogga och det har verkligen givit mig mycket mer än vad jag någonsin kunnat tro.

Nu till jul så tog min lillasyster och hennes sambo, M och S föräldrar, och förlovade sig så nu hoppas jag att vi får gå på bröllop snart ;-)!



Hoppas att ni allihopa får en riktigt fin nyårsafton !

söndag 28 december 2008

Det var inte bara juldagsmorgon som glimrade......


Det glänste även i ett par nya förlovningsringar denna julafton!

Det var lillasyster Y och hennes M som hade förlovat sig dan före dopparedan!

Lycka till önskar vi er!


Självklart hade vi besök av en tomte också, vi hade varit så snälla så snälla allihopa!


Nu är dock julen slut och nu får det mer än gärna bli vår.
Jag längtar efter grönska, sol och värme!!





tisdag 23 december 2008

Vem behöver Kitchen Aid?

Det måste vara detta som kallas "manna från himlen"!

Barnens mormor, farmor och makens mormor har bakat till oss. Lyxigt värre! Vi har fått massor med gott kaffe- och matbröd, knäck (som snart är slut av någon konstig anledning ;-)) och hemgjort messmör.

Det enda vi själva har lyckats åstadkomma är ischoklad. Vi gjorde tre olika smaksättningar:
krossade polkagrisar, kaffebönor samt apelsin. Mums!
Maken och barnen tänker göra köttbullar i eftermiddag och sedan är vi färdiga med julstöket.

Jag antar att detta blir det sista inlägget innan jul så jag vill passa på tillfället att önska Er alla

en riktigt God Jul!
Tack för alla fina kommentarer och den härliga inspirationen ni ger mig!

Skulle någon nu få för sig att jag behöver en Kitchen Aid trots allt så kommer jag inte att neka alltför mycket att ta emot en sådan ;-)!

lördag 20 december 2008

Omvänd "Harryhandel"




När norrmännen åker över gränsen till Sverige på shoppingtur så kallar de turen för "Harry-handel". Idag gjorde vi tvärt om och åkte till Röros i Norge på lite julshopping. Kan vi kalla det "Ola-handel" då heller ;-)?!
Det var inte alls mycket folk i omlopp. Vädret var lite trist, snö och blåst men Röros är en väldigt mysig stad även när det är yrväder. Det blev lite mer julklappar och julmat innan vi åkte hemåt igen.
Ikväll är det premiär för "Jul med Ernst" som ju är inspelat här i byn. Det ska bli spännande att se. Vi måste dock spela in programmet eftersom vi ska på ett hotell och mingla lite ;-). Det är nyinvigning efter en större ombyggnation och det ska bli spännande att se resultatet. Utifrån ser det mysigt ut. Apropå TV så är förresten Pippi Långstrumpavsnitten där hon firar jul samt vissa vinterbilder inspelade just i Röros (avdelningen värdelöst vetande eller hur;-))

torsdag 18 december 2008

Paket från Öster

Tusen tack för vinsten!

För några dagar sedan blev jag lycklig vinnare hos Maria en jätteduktig tjej som bor i Finland.
Vinsten bestod i en massa fina saker, bl a ett halsband, en julkula, ljusmanschett mm som Maria har pysslat ihop. Jag tjuvlånar bilden från Marias blogg och hoppas att det är OK! Lyckas inte få till några fina bilder p g a det eviga mörkret som råder nu på dagarna när man kommer hem från jobbet.

Har jobbat sista dagen före jullovet idag och nu ska det bli så skönt att få vara hemma och mysa lite med barnen!

onsdag 17 december 2008

Fy katten!


Nä, fy katten säger Boris.
Måste jag vara med på julkortet? Kan jag inte få slippa tomtemössan åtminstone?
Som vanligt är vi ute i sista minuten med att ordna julkorten. Som tur är kan man gå in på postens hemsida, ladda ner sitt foto och skapa julkort direkt. Lätt som en plätt!

(Detta är en något förvrängd och "censurerad" bild av årets julkort från vår familj)

måndag 15 december 2008

Svart bock och vit bok


Den svarta bocken gjorde oss sällskap hem från shoppingen i Sundsvall. Jag tyckte att det var lite kul eftersom den var svart och vi behövde en ny bock eftersom vår gamla gått i pension. Tänkte byta ut de röda banden men det verkade så invecklat så det får bli ett senare projekt!
















Den vita boken beställde jag då jag gillar vita broderier men har haft svårt att hitta några i mina hemtrakter. Loppisar är sällsynta här och på auktioner blir det ofta så dyrt så det är ingen idé att försöka komma över några där heller. Boken innehåller mycket fint och bara jag har avslutat alla andra projekt jag har på gång så ska jag försöka mig på att brodera lite.

söndag 14 december 2008

Överraskning på en söndag morgon!

Vaknade med huvudvärk (inte p g a för mkt glögg utan snarare för lite sömn). Det kändes väl inte speciellt upplyftande men tog mig ändå till datorn och fick en härlig överraskning. Helena, Franska Liljan har gett mig en väldigt smickrande award - tack snälla rara!

Awarden har tydligen kommit över gränsen från Norge varför motiveringen är på norska:
"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"

Hittills har jag varit feg och inte valt några speciella mottagare när jag vidarebefordrat awarder men idag ska jag faktiskt göra ett försök:

Jag har valt dessa åtta bloggare som mottagare av awarden!

Det blir samma motivering till allihopa och motiveringen lyder:
" dessa bloggare är några av de många vänner som jag stött på genom åren med början på familjeliv.se, fortsatte sedan på vitahem-forumet och vi stöter på varandra både här och där i cyberspace. De är inspirerande, stöttande, tröstande och de känns som nära vänner fast jag aldrig träffat dem IRL".

Morse Farm - Bodil
Min trygga vrå - Lotta
Borta bra men hemma bäst - Åsa
Ett hem på landet - Anna
Hemma på landet - Stina
Nublus blogg - Sanna
Bland kuddar o busiga barn - Kajsa
Beas Barnslikheter - Bea

Skulle förstås vilja ge awarden till ALLA som passar in i motiveringen men jag hoppas att ni känner er träffade ändå.

Önskar allihopa en riktigt trevlig tredje advent!

Fullmåne!


Denna luciamorgon möttes vi av en stor fullmåne. Dagen var klar och kall och mer julstämning än så här kan man inte önska. Jag är ju ingen vinterälskare men till jul vill jag gärna ha snö. Hoppas att det inte börjar blåsa nu utan att träden får vara så här fina och snötyngda över jul.

torsdag 11 december 2008

"burkslav"

Jag har alltid haft en förkärlek till fina burkar. Helst ska de vara gamla men numera finns det så många fina nytillverkade burkar i gammal stil så de går också hem hos mig.

Under helgens shopping i Sundsvall hittade jag en perfekt glasburk till saffransskorporna, som mamma har bakat, på Åhléns. Gick in på butik Flava här i byn idag för att se om de hade något fint band till min glasburk och de hade de förstås! (Tusen tack för det fina bandet Marie ;-)) Knöt fast en av de fina nubluänglarna i bandet och lät den pryda skorpburken.

Flava hade förstås också fina burkar och det slutade med att jag kom hem med ett par nya burkar idag också, en till pepparkakorna och en som jag ska ha julgodis i.

måndag 8 december 2008

I swaptomtens paket fanns det:

Nu gör jag ett försök att visa vad swappaketen innehöll. Jag hoppas att alla i min grupp har öppnat sina paket (eller att de inte råkar titta i min blogg ;-)).
Jag fick massor av fina julklappar att pynta med till jul. Tack än en gång kära swapvänner!

Helgen som var tillbringade jag och maken i Sundsvall på julshopping. Hade hoppats på att hinna till Njurunda för att besöka Fredrik & Micael och Nordljus
men tiden räckte tyvärr inte till. Hade tänkt kolla in Vackra Hem men lyckades helt glömma bort den butiken - så typiskt mig :-(! Letade förgäves efter en gammal favoritaffär också (Annorlunda presenter) men den fanns inte längre - inte där den legat förut i alla fall. Nåväl pengarna rullade iväg med oroväckande hastighet ändå så det kanske var tur att jag inte kom iväg till ovanstående inrättningar. Mkt julklappar blev det i alla fall, vi åt och drack gott och hade en mysig helg!

När vi kom hem väntade ett härligt paket från Nublu med bl a Julboken (som min kära lillasyster köpte till mig i julklapp - puss och tack), ett par zinkhus och lite annat smått och gott. Nublu hade förstås också stoppat ner lite extra i paketet så där låg ett par söta änglar! Tack Nublu - alltid ett nöje att göra affärer med dig!

fredag 5 december 2008

Tomten har varit här.....

Idag fick jag en massa fina julklappar från en julswap som jag är med i. Kunde naturligtvis inte vänta tills julafton med att öppna dem men eftersom några i swapen inte vill öppna förrän på
julafton *tråkmånsar* ;-) så får ni bara se hur paketen såg ut innan jag slängde mig över dem!

Tack alla snälla "vita hemmare" för de fina julklapparna - en del av dem har redan kommit till användning och resten är också på god väg att finna sina rätta platser.

torsdag 4 december 2008

och nu blir det reklam......

Måste ju göra lite reklam för min hembygd. Allas "vår" Ernst har varit hos en familj här i byn och spelat in sitt julprogram. Det ska bli så spännande att få se resultatet! Jag tycker att han kan vara lite för mycket ibland men han har en hel del roliga idéer och julpyssel och god mat kan man väl aldrig få för mycket av. Familjen han har besökt är gamla klasskamrater till mig så det gör det extra roligt - man måste ju se hur de sköter sig ;-)!

http://www.tillfjalls.se/2008/12/02/jul-med-ernst/

måndag 1 december 2008

Ljustemat fortsätter!


Det blir mycket ljusbilder nu men i dessa adventstider är det väl passande.

Första adventsljuset är tänt. En amaryllis har hamnat upp och ner i taket (gissa om ungarna trodde att mamma blivit galen ;-)).
Ljusen är IKEAS Fenomen. Lyckades få tag på mossa genom lokala blomsterhandeln, Tre Rum. Siffrorna köpte jag från Nublu ifjol.
Zinkhjärtan från Klinta .