söndag 14 juni 2009

I väntan på sommaren

Om man ska se positivt på det hela så snöar det åtminstone inte längre – nej då, nu spöregnar det istället. Nu har det regnat och blåst i så många dagar så jag har tappat räkningen (och tur är väl det kanske).

Skolavslutningen i fredags var svinkall. Igår var det inte en minuts uppehåll i regnandet och idag är det halv storm. Härlig början på barnens sommarlov och min första semesterperiod.

Jag bitter?! nej varför tror ni det ;-)

Kanske man skulle ta och avsluta lite projekt här inne i väntan på att sommaren kommer. Det här t ex, som har legat sedan i vintras:

matta 1 matta2

När jag var liten virkade min mormor mattor av plastband. Tyckte det var lite töntigt (förlåt mormor) men nu sitter jag här själv och gör i princip detsamma. Kanske ännu “värre “ eftersom jag t om klipper remsor av ett gammalt udda påslakan och virkar min matta av det. Intalar mig själv att det är helt rätt att göra detta i dessa tider när man ska återanvända så mycket som möjligt.

Först ska vi åka på studentmiddag. Två killar i släkten har tagit studenten så idag ska vi fira dem.

3 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Det gjorde min mormor också; virkade mattor av plastband:)
Och ja vädret. Bläck säger jag bara.
Helt fantasilöst och regnigt och grått.
Men efter regn kommer sol och gärna..Igår;)
Kram Lallis

Anonym sa...

Som tröst till dig så är det tredje dagen det regnar utan uppehåll. Just nu känns det som om hela sommaren kommer att regna bort. Men det är bara till att pyssla inne man har hållt på hela vintern och nu fortsätter man på sommaren.
Fint blir det......

Ha entrevlig semester vecka

Kram annica

Sjabbig men chic sa...

Men det blir nog fint, även om det skulle råka vara lite töntigt.;)
Ja, vilket jäkla skitväder. Det är så att man börjar tända till rejält nu. Vem bär skulden till det här egentligen?! Kan man få någon att hacka på?!

Kram Lisa