lördag 20 december 2008

Omvänd "Harryhandel"




När norrmännen åker över gränsen till Sverige på shoppingtur så kallar de turen för "Harry-handel". Idag gjorde vi tvärt om och åkte till Röros i Norge på lite julshopping. Kan vi kalla det "Ola-handel" då heller ;-)?!
Det var inte alls mycket folk i omlopp. Vädret var lite trist, snö och blåst men Röros är en väldigt mysig stad även när det är yrväder. Det blev lite mer julklappar och julmat innan vi åkte hemåt igen.
Ikväll är det premiär för "Jul med Ernst" som ju är inspelat här i byn. Det ska bli spännande att se. Vi måste dock spela in programmet eftersom vi ska på ett hotell och mingla lite ;-). Det är nyinvigning efter en större ombyggnation och det ska bli spännande att se resultatet. Utifrån ser det mysigt ut. Apropå TV så är förresten Pippi Långstrumpavsnitten där hon firar jul samt vissa vinterbilder inspelade just i Röros (avdelningen värdelöst vetande eller hur;-))

14 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Nej, det var sannerligen inte värdelöst vetande för du ska veta att jag har undrat. På riktigt alltså! För det ser så fint ut och nu förstår jag ju varför - Röros är ju jättefint. Ja, vi kan kalla det Ola-handel!

Kramar från Lisa

Anonym sa...

Vilka bilder, ser ut som det är tagen från en sagobok man får riktig jul känsla av dem. Har aldrig varit i norge med det hamnar på min lista "platser jag vill besöka".

Kramis Annica

IKT i min vardag sa...

Oj vad det snöar! Vi här nere i söder vet knappt hur snö ser ut längre ;) Hade varit trevligt med lite vitt på marken till jul.

Hälsningar Linda

Lallis - liv och leverne sa...

Jättefina bilder!!
Riktigt sagolikt.
Kram Lallsi

Sjabbig men chic sa...

Det måste ha varit en utomjordisk upplevelse Eddan. Kreta och den där lilla speedade gubben och på engelska dessutom. Du jag tyckte nästan att till och med Ernst såg lite rädd ut.;)

Kram Lisa

Beas sa...

Åhhh...jag missade ju "Jul med Ernst" förstår jag just nu. Attans!

Och apropå ingenting så förstår jag att vi precis är inne på varandras bloggar samtidigt. Jag fick just en mailpling att någon kommenterat i min blogg och det var visst du...jag som satt och läste på din just....hihi.

Hopppas du får en riktigt, riktigt fin jul!

Kram Bea

majsan shabbychic sa...

Hej vad mysigt att åka över till Norge och handla lite..
Önskar er en riktigt GOD JUL Kram/Majsan

Galleri MochB sa...

Oj lyckost er som bor så nära röros! Har varit där EN gång och står faktiskt på platser jag önskade besöka igen... God Jul på dej ö Mia

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Hej! åh tack för kommentar hos mig men hur mysigt bor inte du o va fint överallt.. hit kommer ja komma igen..kram o God Jul snowwhite-sussie

Lotta sa...

Hej vännen!
Vilken massa snö ni har! Har precis tittat på Ernst och berättat för maken att ni bor där i det ljuvliga vinterlandskapet!

Ha det riktigt gott, och fira en härlig jul med din underbara familj!

stor kram
Lotta

Frida sa...

Tack för den gulliga kommentaren, God Jul till dig med!
Kram Frida

LillaFlisan sa...

Vilka stämningsfulla bilder du visar!

Även om det var snöstorm så var det ju åtminstone SNÖ!!
:-)

Tack för tipset om posten,, det låter ju alldeles som en dröm! Det måste jag bara titta närmare på..även om det är försent i år!!!

Kram och en riktig god jul!

Flisan

Vit Spets sa...

Så himla vackert & Pippi filmerna älskar jag, speciellt jul avsnittet, kul att veta att det är Röros som är inspelningsplatsen... måste kolla lite på kartan vart detta ligger :)

Vill önska Dig en riktig trevlig jul!
Tack så hjärtligt för Din rara kommentar :)

God Jul
//Siv

Monica sa...

Hej !!!
Tack, snälla för dina gulliga kommentarer på min nya blogg....
Åh, vad mysig din är......
Hit kommer jag att komma ofta....så fort jag får tid att jobba lite med "layoten" på min blogg lägger jag till din.....
Kram och en riktigt god jul på dig....
Monica i Rom