torsdag 5 mars 2009

Energikris

I takt med att snötäcket har ökat har min energi minskat. Nu måste det bli vår!!!

Det blir ingenting gjort här hemma. Jag har börjat på flera projekt som aldrig verkar bli färdiga eftersom energin tryter. I höstas köpte jag en golvlampa på Blocket. Lampan har fått ny färg och maken håller på att dra ny el. Tyg är inköpt för att klä om skärmarna men jag har inte kommit till skott än.

Symaskinsunderredet är grundmålat och en skiva har sågats till och grundmålats den också. Maken har monterat ihop bordet så när som på att skivan ska skruvas fast. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan detta händer! Om inte maken tar itu med det så blir det väl ett långtidsprojekt det också.


Sportlovet är snart slut. Allt jag tänkte företa mig ligger ogjort. Det har inte blivit något friluftsliv heller. Barnen och maken åker slalom så det står härliga till. Det närmaste jag kommit är att jag faktiskt var till sportaffären igår och köpte ett par begagnade carvingskidor. Det är 20 år sedan jag åkte sist så det är väl bäst att gå ut lugnt.

Tänkte börja med att gå och bära dem på axeln några veckor. Sedan får jag väl skaffa pjäxor och stavar och träna att gå med dem också ;-). I slutet av april beräknar jag att det är dags för premiärskidturen :-D!

Giv mig styrka!

(Lisa - du fattar varför jag inte fått tummen ur än va?!?! - ska in till dig nu och insupa lite av din energi)

8 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Ja, ta och gå en sväng med skidorna på axeln och flasha lite! Gå in med dem i mataffären och säg högt: Ja, jag borde väl lämna dem utanför men ni vet de här är ruggigt dyra och jag skulle inte kunna tänka mig en enda dag utan skidåkning! Jag är den supersportiga typen förstår ni!

Ja, energi ja. Du verkar ju ha åstadkommit en hel del tycker jag. Man kan ju inte var på topp varenda sekund eller för den delen varenda vecka. Jag vill också ha vår! Men vet du, i morse när jag var ute och gick på isen med Tjalle så trampade jag igenom dubbleisen och blev dyngsur. Det kallar jag vårtecken! Sikt i snödroppar och krokusar och allt annat skit de skryter med i södra Sverige. Vi har dubbelisar och hundskit som tinar fram efter vägarna!

Kom igen nu med utmaningen!

Kram Lisa

Sjabbig men chic sa...

Skit i! Ska det vara såklart inget annat. Hittar du något annat stavfel så kan du väl höra av dig.

Kram igen då Lisa

Annaewa sa...

Hej, va kul att höras igen, har saknat er alla! Allvarligt talat saknar jag snön, tror aldrig det skull hända!! Så njut av erat underbara nordliga väder! Så fint ni har det hemma!
Kommer tillbaka! kram Annaewa

strömmas sida sa...

Vad härligt att se ditt inlägg. Jag har tänkt så mycket på dig och dottern. Hoppas allt gick bra med örat.

Den här årstiden börjar alla "måsten" vakna till, iom ljuset börja komma och att man ska vara på topp hela tiden.

Kör skidorna på sparken så slipper du bära :-))).

Nattkram
strömma

MonaLisa sa...

Hei på deg:) Så hyggelig at du ville være med på konkurransen hos meg! Så fint ni har det hemma!!! Masse fint og flotte bilder! Kjenner meg igjen hos deg - noen ganger er bare energinivået slutt, så enkelt. men med vår kommer energi, hoppas vi:) Jeg skal flytte neste veka, og da kan jag inte ta med meg min katt:( En skjøn fru fron Karlskrona kommer hit å ska henta den i morgon:) Va jette fint!!Kram Mona

Monica sa...

hej !!!!
Åh,vad härligt du skriver.....!!!!
jag tycker att det är just nu....mitt emellan vinter och vår, som man inte har någon energi.....
i Sverige är det ju fortfarande kallt och snö på många ställen.....här bara regnar det ......
men snart,snart kommer solen......och då blir vi glada igen........
Ha en trevlig helg,
Kram,
Monica

Målargården sa...

Hej! Länge sen sist! Visst är det full vinter än men nu är Vasaloppet avklarat och då är våren kommen även om snötäcket är tjockt utanför fönstret. Desto längre vårskidåkning får vi!!!!
Skulle gärna ta mig en tur upp mot Funäsdalen och Ramundberget för att åka lite alpint i de härliga backarna men mest längtar jag nog efter skarskidåkningen uppe på myrarna vid vår jaktkojja. Försöker hjälpa våren med att köpa hem lite härliga blommor samt byta lite textilier här hemma. Snart nog kommer solen med de livgivande strålanra. Ha en mysig helg! / Eva-Mari

Anonym sa...

Njuuuut av snön du som har snö. Vi har bara trist grått o skitigt d v s ingen snö. Våren kommer, jag lovar!

Trevlig helg!